Free background from VintageMadeForYou

Joutsenen sulka symboliikkaAsiakkaani lähettämä Joutsenen sulka toimitettiin minulle ehjänä perille.....Kiitos R ja A! ;)
  
Jokin aika sitten tehdessäni asiakkaalleni kaukohoitoa, hän yhtäkkiä sanoi, että oli saanut Joutsenen sulkia 2 kpl ja että toinen niistä kuuluu minulle....hän lupasi toimittaa sen minulle ystävänsä avustuksella. Hän ei luottanut, että se tulisi postitse ehjänä perille...
 
Viimein sunnuntaina sain sulan. Kun avasin paketin ja otin sulan käteeni, tunsin erittäin voimakkaan energialatauksen ja tunsin että sulka oli todellakin tarkoitettu minulle....mutta miksi?? 


Olen aina rakastanut Joutsenia, keväisin ja syksyisin onnistun olemaan lenkillä koiruuden kanssa, kun Joutsenet suorittavat ylilennon ja mikä mahtava riemu valtaa sydämeni aina silloin. 

Joutsenen symboliikkaan liittyy paljon eri asioita, mutta mitä liittyy pelkkään sulkaan....    
Höyhenet ja sulat symboloivat muutosta, viestejä, opastusta, suuntaa. Ne edustavat ilman elementtiä. Henkimaailma viestii meille sitä kautta.

Valkoiset höyhenet, tuovat meille viestejä henkimaailmasta, enkeleiltä. 
Joutsenen sulka taas viestii voimaa, parannusta sekä parantavia voimia. Pysyvyyttä, luotettavuutta. 

Voiko osuvampaa symboliikkaa olla.... :)

Joutsenen symboliikkaa:
Joutsenen symboliikkaan liitetään myös taiteiden ja luovuuden jumalatar Saraswatia. Jumalatar istuu joutsenen selässä. Lintu symboloi oikean ja väärän, hyvän ja pahan erottamista toisistaan. Se, että joutsen kantaa jumalatarta, merkitsee että ihmisen on saavutettava tietoa ja sovellettava sitä koko ihmiskunnan hyväksi. Taiteilijat, kirjailijat, muusikot ja muut luovan työn tekijät ovat jo vuosituhansien ajan kunnioittaneet Jumalatar Saraswatia. 

Joutsenen katsotaan olevan myös Afroditen, Olymposlaisen Jumalattaren yksi symboli.
Afrodite on rakkauden, kauneuden, hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden jumalatar. 
Joutsen liitetään symboliikaltaan myös pyhään puhtauteen, onhan joutsen ylväs ja kaunis valkoinen lintu. 

Joutsenta käytetään usein myös pariuskollisuuden symbolina, länsimaissa joutsen symboloi liittoa ja kumppanuutta.

Uskonnossa Joutsenen sekä kyyhkysten sanotaan olevan Neitsyt Marian  pyhiä lintuja ("jumalan lintu, onnen tuoja, joutsen linnuista pyhin).

Joutsen kerrotaan olevan myös kolttasaamelaisten pyhä lintu ("joutsenjärven kansaa"), liitetään aurinkoon (valo) ja tuonpuoleiseen (ylinen), myös samojedit (nenetsit) katsovat olevansa joutsenen sukua.

Valkea joutsen povaa myös rikkautta. 

Joutsen voimaeläimenä
Joutsen edustaa ylväyttä, kauneutta ja itsearvostusta. Se on kautta aikojen ollut yksi voimakkaimmista voimaeläimistä. Suomalaisille joutsen edustaa kansallislintua, sekä on puhtauden vertauskuva. Pohjoisella pallonpuoliskolla joutsenet ovat valkoisia.
Joutsen tuo mukanaan kauneutta, joka ilmenee eri tavoilla. Musiikki voi alkaa kutsua syvällisemmin, musiikkimaku laajentua tai laulaminen tuntua tärkeältä. Myös runous on joutsenen suosiossa ja sulkakynällä kauniille paperille kirjoitetut maagiset sanat.

Joutsen ilmestyy myös henkisen kehityksen avautuessa uuteen vaiheeseen.  
Jos sinulla on hankaluuksia itsearvostuksen ja ulkoisen olemuksen saralla, joutsen tuo itsevarmuutta ja turvaa. Se auttaa sinua muuttumaan tarpeellisella tavalla kokeaksesi itsesi kauniimmaksi. Usko siihen, että elämänvirta kannattaa ja johdattaa sinua.

Voimaeläimenä joutsen opettaa intuition kuuntelemista. Sen pitkä kaula tähyää kohti tulevaisuutta ja moni joutsenta voimaeläimenään pitävä ihminen kykeneekin ennustamaan tulevia tapahtumia. 

Joutsen kannustaa haaveilemaan, katsomaan ruusunpunaisten lasien läpi ja uskomaan unimaailman viisauteen.

Unisymbolina; Joutsen: Muodonmuutos, uskollisuus.


Copyright Marja R. Peltonen, Ruusukristalli tmi©2015